Het Cişmigiu Park


Boekarest kent vrij veel leuke en gezellige parken, maar geen enkele ervan straalt zo veel charme uit als het Cişmigiu Park. 


Het Stadhuis,vanuit Cismigiu. Bron foto
Eigenlijk is Cişmigiu niet eens een park, maar een openbare tuin, de eerste van zijn aard in Boekarest. Deze tuin ligt in het centrum van de stad en het is de beste plek om uit te rusten na een indrukwekkende wandeling in de omgeving of om onder de bomen af te koelen op een hete zomerdag.

Cismigiu park. Bron foto
De werkzaamheden aan het park zijn in 1847 begonnen, onder de leiding van Wilhelm Mayer, voormalige directeur van de Imperiale Tuinen in Wenen. Het is zeven jaar later, in 1854 dat de tuin officieel open ging. De stijl in Cişmigiu is op de Engelse tuinen geïnspireerd, met vele verschillende soorten bloemen en bomen, verdeeld in kleinere thematische tuinen zo als de Rozentuin, de Schakerspelerstuin, of de Schrijverstuin.


Het park bewaart de sfeer van vervlogen tijden door de ouderwetse krantenkiosken, de stevige gietijzer zitbanken of de openbare personen - weegschalen.

het midden van het park bevindt zich een meertje waarop bezoekers kunnen varen met gehuurde bootjes of waterfietsen. In de winter wordt het meer een openbare schaatsbaan voor jong en oud.

Labels: , , , ,