Evenementen: december in Roemenie



In december zou Roemeniё al onder een zachte laag sneeuw moeten liggen. Of dat het geval zal zijn of niet, is niet te voorspellen. Wel kunnen wij vertellen wat er te doen valt in deze feestelijke maand. Ben je met vakantie in Roemeniё en op zoek naar leuke activiteiten, kun je ze dan hier vinden!


Boekarest

5 December: Kerst Klassiek concert in Sala Palatului gegeven door het Schönnbrun Vienna Orchestra.

5 t/m 7 December :  Project Expo Koekjes Markt, Sala Palatului. Dit is een droommogelijkheid voor de zoetekauwen: Roemeense en internationale producenten en chefkoks komen hier hun lekkerste producten presenteren. Van chocolade, tot snoep, van koekjes tot taarten, dit wordt een feest voor de smaakpapillen!

Bron foto hier
14 December: Madrigal concert in de Athenaeum is het meest belangrijke koorconcert van het jaar. Het nationale kamerkoor “ Madrigal” voert de mooiste kerstliedjes uit.

18 December: Kerst Concert met Gheorhe Zamfir en anderen bij Sala Palatului. Op deze avond wordt Roemeense traditionele muziek met klassieke muziek gecombineerd. De bekende panfluitspeler Zamfir gaat samen met andere muzikanten en het “Madrigal” Koor optreden.

20 December: Strauss Festival Orchestra Vienna geeft een optreden in Sala Palatului. Dit is één van de grootste klassieke groepen uit Wenen.

22-24 December: Kerstmarkt bij het Museum van de Roemeense Boer. Tijdens deze gezellige markt is er de gelegenheid om Roemeense traditionele kerstgerechten te proeven, maar ook om andere ambachtelijke producten te ontdekken zoals aardewerk, klederdrachten en houtsnijwerk.

Braşov

4 t/m 6 December: Braşov Jazz & Blues Festival (Sala Patria) vindt plaats voor de tweede keer  dit jaar. Op elke festivalavond zijn er jazz- en bluesoptredens van Roemeense en internationale artiesten te zien.

19 t/m 21 December : Handmade Kerst Markt (Centrul Cultural Reduta) is een kleine markt van lokale ambachtslieden en artiesten.
Elke donderdag (4, 11 december) treedt het Fiharmonisch Orkest van Braşov op in de “Patria” concertzaal.Op 17 en 18 december vinden twee kerstconcerten plaats.

Bran
18 t/m 28 december: Festival van Kersttradities. Elke dag op het plein voor het Kasteel van Bran vindt een optreden plaats met traditionele kerstliedjes uit de Bran regio.

Sibiu

Bron foto hier
1 December t/m 1 Januari: Sibiu Kerstmarkt op het Grote Plein. Geïnspireerd op de Weense kerstmarkten, belooft de markt in Sibiu de grootste van Roemeniё te worden en ook de gezelligste.

12 December: Weense kerstconcert met Vienna Opera Company (in de Sala Thalia) biedt een speciale uitvoering van beroemde composities van Johann Strauss.

15 December- 1 Januari: Sibiu Lights& More is een festival met kerstverlichting dat plaatsvindt op de Nicolae Bălcescu straat.

19 December: Kerstconcert van de Johann Strauss Ensemble (in de Sala Thalia). Dit concert wordt ook op een groot scherm op de kerstmarkt uitgezonden.
Elke donderdag (4, 11,18 december) treedt het Filharmonisch Orkest van Sibiu op in de “Thalia” concertzaal.

Oradea

1 t/m 26 December: Kerstmarkt bij Oradea Plaza. Deze kerstmarkt vindt plaats in het centrum van Oradea en brengt lokale en Hongaarse bedrijven samen. Het is een veelzijdige markt waar traditionele lekkernijen en andere ambachtelijke producten worden verkocht naast speelgoed, kleding en andere goederen.

Sighetul Marmaţiei

Bron foto hier
25 t/m 27 December: Het festival van Tradities valt onder de oudste festivals van dit soort in Roemenië en is dit jaar op zijn 38ste editie. Tijdens het festival vinden een ambachtsmarkt en optredens van traditionele muziek uit Maramureş plaats. Een parade van traditionele klederdrachten en maskers zal te zien zijn op 27 december.


Labels: , , , , , ,